Талантите на НАТФИЗ откриват “Сцена на кръстопът“

  • от PlovdivTime
  • 11:59, 10.09.2023

Талантливите бъдещи звезди на националната сцена от класа на проф. Маргарита Младенова в НТФИЗ ще представят в Пловдив спектакъла в пет действия "Месец на село" от Иван Тургенев. С предствлението на студентите тази вечер от 19 часа на голяма сцена в Драматичния театър ще бъде открит Есенния международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът".

Постановката е на Маргарита Младенова, сценографията - на Ивайло Николов. Участват Андрей Стоименов, Павлина Илова, Стефани Андонова, Виктория Владова, Лора Тенчева, Стефан Саръиванов, Румен Ангелов, Мартин Тодоров, Стилиян Маринов, Преслав Търпанов, Весела Манолова.

Шепа прекрасни хора в последния ден на любовния месец. Дългият ден на обясненията, пълнолунната нощ на терзанията. Любовта като природно бедствие отнася норми и задръжки, надвесва героите над собствените им бездни. Шедьовърът на Тургенев, преобърнал шекспировия сюжет от „Сън в лятна нощ", съчетал по неповторим начин елементи от естетиката на Чехов и Бекет, е превърнат в актьорски празник от класа на професор Маргарита Младенова в НАТФИЗ. В съвместния спектакъл с Пловдивския драматичен театър вземат участие три различни състава - публиката на Пловдив ще има възможност да ги види последователно до края на годината. Общото начинание е осъзнат кредит на доверие към ново и талантливо театрално поколение. Възможност да изрече от професионалната сцена своята дума. Да очертае пространството на утрешния театър като живо изкуство.