Талантите на „Арт Войс Център“ ще пеят на Plovdiv Jazz Fest

  • от PlovdivTime
  • 17:47, 11.05.2023

Директорът на Plovdiv Jazz Fest – известната певица Мирослава Кацарова, покани младите таланти на „Арт Войс Център" да пеят на престижния музикален форум през есента. Тя остана възхитена от изпълненията на възпитаниците на Руми Иванова по време на камерния джаз-концерт в школата. Наесен децата ще участват в съпътстващата програма на Plovdiv Jazz Fest – едно от най-авторитетните музикални събития в културния календар на града.

„Имах истинска привилегия да присъствам на концерт на невероятно талантливите деца на Art Voice Centre! Тези деца са истински ангели! Заразяващи с любов към музиката и с радост от живота, чисти, истински, фини и вдъхновени. Деца с изключителни таланти и с късмет, че уменията им са в ръцете на най-добрата – Руми Иванова. Толкова вълнуващо е да видя и чуя гласовете им да изпълняват някои от най-предизвикателните джаз стандарти. При това с огромна лекота и автентичност. Не можех и да си представя колко хубава и смислена ще е нашата среща! Благодарна съм! И браво", написа Мира Кацарова във фейсбук.

По време на концерта именитата певица разказа на талантливите деца кратка история на вокалния джаз.

В рецитала, проведен в залата на „Арт Войс Център", взеха участие някои от най-талантливите възпитаници - Велина Сарелска, Белослава Петрова, Стефани Чолакова, Тодор Борисов, Емилияна Добрева, Виктория Пенева, Ива Ичевска, Виктория Матеева, Александра Тодорова и група „Нова магия". Те изпяха известни джаз песни и популярни хитове в джаз аранжименти на български и английски език.

„Джазът е импровизация. Джазът е магия. Джазът е свобода. Всичко това успяхме да чуем на концерта! Благодарим на всички участници за това, че ни накараха да разберем защо джазът дава на човека криле, с които да последва своята фантазия! Благодарим и на нашия специален гост - невероятната Мирослава Кацарова , която ни покани да прекрачим заедно прага към вълшебния свят на джаза!", коментира Руми Иванова.

Известната пловдивска школа „Арт Войс Център", основана от музикалния педагог Руми Иванова през 2014 г., се наложи като еталон за вокално майсторство и люлка на таланти, които печелят популярност и у нас и в чужбина. Децата на „Арт Войс Център" неизменно са сред най-награждаваните на конкурсите по пеене в страната и Европа.

Сред най-известните възпитаници на школата са: Лидия Ганева - представила България на Детската Евровизия в Малта през 2016 г. и класирана на 4-то място във финала на „Гласът на България" през 2022 г. ; Момичешката група 4MAGIC - победител в последното издание на Х фактор през 2017 г.; Група „МАГИЯ", която спечели полуфинала на „България търси талант" през 2022 г.

През годините Руми Иванова реализира с учениците си проекти, записи, клипове и концерти в  националните телевизии БНТ, БТВ, Нова и ТВ7/8.

Важна част от обучението на децата в „Арт Войс Център" са редовните  концерти с Биг Бенд Пловдив, които са сред най-очакваните музикални събития в града, както и двата големи концерта с Ку-Ку Бенд през 2021 и 2022 г.

В момента в „Арт Войс Център" се обучават деца на възраст от 3 до 22 години.