Талантиво дете от пловдивска музикална школа победи в специалното издание на “Като две капки вода“

  • от Мария Луцова
  • 09:32, 15.02.2023

Талантливата Елена Василева от пловдивската школа „Арт Войс Център” спечели благотворителното издание на „Като две капки вода за всяко дете” съвместно с UNICEF.  Само на 11 години асеновградчанката бе достоен партньор на певицата ДесиСлава, с която изградиха незабравими образи в трите вечери на формата – първо изпяха „Притури се планината", преобразени като Стефка Съботинова, после просълзиха всички с баладата на Ищар „Horchat Hai Caliptus”, а на финала изпълниха една от най-красивите песни на Шер “Believe”.  Ели и ДесиСлава бяха сред най-харесваните и подкрепяни изпълнители. Те спечелиха благодарение на високата подкрепа на зрителите, които гласуваха благотворително за каузата на деца в нужда. Първата вечер победата бе за Тити Папазов и Васко. Във втората първото място бе за Деси и Елена, а третата, която бе и с тройна стойност при подреждането – спечелиха Маги Джанаварова и Боги.

В крайна сметка гласуването на зрителите отреди първото място на талантливото дете от „Арт Войс Център”.

Това не е първото сериозно признание за Елена. Тя стана любимка на зрителите в проекта „Нова звезда" на „Шоуто на Слави" преди няколко години. Оттогава насам има десетки участия в тв предавания и фестивали. Нейното изпълнение на „Кой уши байрака" събра над 1,5 млн. гледания в социалните мрежи. 

Пловдивската школа „Арт Войс Център", основана от музикалния педагог Руми Иванова през 2014 г., се наложи като еталон за вокално майсторство и люлка на таланти, които печелят популярност и у нас и в чужбина. Децата на „Арт Войс Център" неизменно са сред най-награждаваните на конкурсите по пеене в страната и Европа. Важна част от обучението на децата в „Арт Войс Център" са редовните  концерти с Биг Бенд Пловдив, които са сред най-очакваните музикални събития в града, както и двата големи концерта с Ку-Ку Бенд през 2021 и 2022 г. В момента в „Арт Войс Център" се обучават деца на възраст от 3 до 22 години.

Фотографии: NOVA / Красена Ангелова