Светла Георгиева представя разказите в “Шекспир зад храстите“ като акварелна рисунка

  • от PlovdivTime
  • 09:44, 26.09.2021

„Шекспир зад храстите” – новата книга на Светла Георгиева, вече е на книжния пазар. Като акварелна рисунка, в която цветовете се смесват помежду си до безкрайни нюанси, в разказите на  Георгиева пигментите на живота преливат един в друг – ярки или деликатни, ефирни или плътни – и така рисуват вълнуващ пейзаж. В пътуването през този пейзаж читателят ще срещне усмивки, тъга, мъдрост, лудории, дълбини и висини. И ще си тръгне от тези разкази стоплен и пречистен.

Светла Георгиева е завършила Художествената академия в София. Работи в областта на графиката, графичния дизайн и оформлението на книги. Специализира в Лондон и Париж, две години преподава във Висшия институт по изкуства в град Сус, Тунис.

Има издадени четири стихосбирки, а сборникът ѝ „Разкази за вчера и други места“ бе номиниран за Наградата на Столична община (2015) и за Литературната награда на балканските страни „Балканика“ (2015). Нейни произведения са превеждани на английски, немски, френски, испански, италиански, сръбски, полски и китайски език.

„Шекспир зад храстите” излиза на книжния пазар със запазения знак на пловдивското издателство „Жанет 45”.