Студентка от НАТФИЗ играе Холи в “Закуска в “Тифани“ на Пловдивската драма

  • от PlovdivTime
  • 08:45, 19.08.2020
Новият сезон на Драматичен театър-Пловдив започва с репетиции на спектакъл по знаменитата книга на Труман Капоти „Закуска в „Тифани". Едноименната холивудска екранизация от 1961 година превръща актрисата Одри Хепбърн във филмова и модна икона, макар авторът на романа да има несъгласия с адаптацията. Прелъстителната история на  главната героиня, чиято неуловима загадъчност преобръща сърцата и съдбите на мъжете, се е превърнала в символ на неустоимия копнеж на сърцето да продължава да следва личния си път.

Образът на Холи Голайтли, енигматичен и неуловим, е шедьовър сред класическите литературни героини на XX век, изключително труден за интерпретация. За избора на  изпълнителка на главната роля театърът обяви кастинг, на който се явиха над 80 актриси. Изборът падна на Климентина Фърцова, студентка в четвърти курс на НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков.
 
Постановъчният екип  е същият, създал спектаклите „Вълци“, „Дебелянов и ангелите“ и „Одисей“, донесли на Драматичен театър-Пловдив множество национални театрални награди. Режисьор е Диана Добрева, драматизацията е на Диана Добрева и Александър Секулов, сценографията и костюмите са на Мира Каланова и Марина Райчинова, музиката е на Петя Диманова, хореографията на Деян Георгиев.