“Сцена на кръстопът“ представя „Бившата мис на малкия град“ на Младежки театър „Николай Бинев“

  • от PlovdivTime
  • 19:34, 02.09.2021

Младежки театър „Николай Бинев“ представя „Бившата мис на малкия град“ от Мартин МакДона на 14 септември 2021 г. от 19:30 ч. в Драматичен театър-Пловдив.

Събитието е част от програмата на фестивала „ Сцена на кръстопът“, превод Мариана Мелнишка, режисьор Владимир Люцканов, сценография Венелин Шурелов, костюми Елица Георгиева, фотограф Гергана Дамянова. Участват: Искра Донова, Станка Калчева, Николай Луканов, Николай Владимиров.

Спектакълът е носител на множество награди, сред които: Номинация Икар за поддържаща мъжка роля на Николай Луканов за ролята на Пато Дули, Номинация Аскеер за водеща женска роля на Искра Донова за ролята на Морийн Фоулън, Номинация Аскеер за водеща женска роля на Станка Калчева за ролята на Мег Фоулън, Номинация Аскеер за най-добро представление,

Номинация Аскеер за костюмография на Елица Георгиева.

„Бившата мис на малкия град“ е спектакъл за отношенията между обикновените хора, които търсят светлината в тунела; за тези, които преследват личната си Обетована земя, в чието съществуване не са напълно убедени, макар и на моменти сякаш да я виждат пред очите си – миг преди да изчезне и те отново да бъдат погълнати от сивотата. Спектакъл за хора с мечти.

„В малка къща в планинското ирландско градче Лийнан, 40- годишната Морийн (Искра Донова) живее с обсесивната си и манипулативна възрастна майка Мег (Станка Калчева), грижейки се ежедневно за нея.

Попаднала в отровния цикъл на разрушаващите се взаимоотношения между дъщеря и майка, ежедневните битки, вечното недоволство и непрестанния дъжд, потропващ по прозорците, Морийн мечтае да напусне дома си завинаги. Когато птичето каца на рамото ѝ, срещайки неочаквания ухажор Пато Дули (Николай Луканов), Морийн се осмелява да започне да се надява и да мечтае за по-добър живот. Майка ѝ Мег обаче има много, много по-различни планове…“

Продажбата на билети вече стартира на 16 август онлайн на www.tickets.dtp.bg, а на касата на театъра - от 1 септември.

„Сцена на кръстопът” се осъществява с помощта на Министерство на културата, Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2021 г. и меценатското семейство, начело с Компания „Роза Импекс”.