Страстна фламенко вечер с огнена музика и танци на живо очаква пловдивчани

  • от PlovdivTime
  • 10:50, 17.06.2022

Вечер на автентичното фламенко, на виртуозните китарни изпълнения, на високите вокални партии, на огнения ритъм и зашеметяващите испански танци очакват пловдивчани и гостите на града днес на Античния театър от 19.30 часа. Това ексклузивно преживяване ще ни предложат Edu Vico Septet - фламенко група, предвождана от звездата на испанската китара - Еду Вико! Музикантът е добре познат на ценителите на виртуозното китарно майсторството в Пловдив, защото вече е гостувал веднъж в града под тепетата,  като участник в Международния китарен фестивал.

Сега Еду се завръща, за да награди публиката си с голям спектакъл - ще видим фламенкото в истинската му сила. Еду Вико ще се качи на сцената с трупа от изящни музиканти, певци и огнени танцьори, които са част от Националния балет на Испания. Очаква ни страстна вечер, в която ценителите на испанската китара ще чуят един от легендарните ѝ майстори, а почитателите на фламенкото ще го получат в автентичен вид.  Еду Вико е ученик на легендите Хуан Гомес „Чикуело“ и Диего Кортез.

Ден след него на 18 юни, отново в Античен театър в 19.30 часа ще слушаме най-красивия глас на фадо - магнетичната португалка Карминьо!

Концертите се осъществяват в партньорство и с подкрепата на община Пловдив, организатор Blue Hills Events и са част от форума Music of the Ages.

Билети в системата на Eventim и на касите в Пловдив.