Стоиц Гъдев представя авторски композиции в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:46, 20.10.2022

Дългоочакваният авторски концерт на пианист Стоиц Гъдев с предпремиера на творбите му е на 20 октомври от 20.30 часа в Малкото Полинеро. Публиката ще чуе единствено и само авторски композиции за пиано, изсвирени от музиканта. Той ще излезе на сцената сам, без поддържащи музиканти, без плейбеци, сингбеци и мидита. Всичко ще се случва в реално време. Авторът сам ще представя композициите си. Ще чуете любопитни истории за създаването на някои от тях.

Стоиц Гъдев е роден в Пловдив. Потомствен музикант е. Започва да учи пиано на 4 години. Най-голяма заслуга за музикалното му образование и култура изиграва неговият баща Иван Гъдев – изключителен музикант и пианист, който показва на Стоиц основите на класическата музика и джаз стандарти. Стоиц започва да работи като пианист от ранните си младежки години, като натрупва богат опит като изпълнител.

Свири с едни от най-добрите музиканти в България. По-късно започва да свири в реномирани клубове и хотелски вериги в Европа, Азия и Африка, като на повечето от тези места го назначават след като печели конкурси. Има издадени 15 албума с авторска музика. Сам аранжира и записва произведенията си. В продължение на 25 години работи и като студиен музикант. Пише предимно инструментали - съвременна класика за пиано и поп музика. 

Рамките на академичността в музиката са му тесни и затова предпочита сам да открива закономерностите в композицията. Музиката му е в характерен стил, в който реално не може да се отреди доминираща роля на нито един жанр.