Станимир Видев показва новите си живописни творби и рисунки в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:41, 07.11.2023

Големият пловдивски живописец Станимир Видев гостува със самостоятелна изложба в галерия "Лабиринт" от 9 до 23 ноември. Уютното арт пространство ще приюти най-новите му творби. Наред с живописни произведения, авторът е приготвил и специална селекция от рисунки.

Станимир Видев няма нужда от представяне сред любителите на изящното изкуство. Още с първата си самостоятелна изложба през 1986 г. в  Пловдив ( част от Националните есенни изложби) до ден днешен с всяка своя изява художникът завладява публиката не просто с майсторството си, но с енергията и богатството на живописната материя, подчинена на финия баланс между мощната емоционална експресия и дълбочината на човешките мисли и преживявания. В платната му се потапяме в една абстрактна, почти музикална симфония от цветове, линии и форми, която издига визуалния разказ от конкретиката на места и хора до общочовешкото и вечното.

Станимир Видев е представил повече от 30 самостоятелни изложби, а негови картини са собственост на Националната художествена галерия, музеи и сериозни частни колекции в страната и чужбина. Носител е на редица национални и международни награди, два пъти носител на награда "Пловдив" за 1997 г. и 2007 г.

На откриването, което е от 18 ч., публиката ще се наслади и на изпълненията на Ангел Демирев (китара) и Христо Минчев (бас).