“Споделено“ на Августина Петкова сменя култово предаване на Тома Спространов

  • от PlovdivTime
  • 10:49, 12.01.2024

Радио Пловдив започва излъчването на новото информационно-музикално предаване "Споделено" с водещ Августина Петкова. То ще е в ефир всяка неделя от 13 до 15 часа и наследява времето на емблематичното "Любопитно петолиние" на Тома Спространов, чието последно издание беше излъчено в последния ден на 2023 г.

"Програмният съвет на Радио Пловдив реши, че няма, а и не трябва, да бъде търсен заместник на незаменимия Тома Спространов, който да вдъхне нов живот на легендарното "Любопитно петолиние". Водени сме не само от факта, че предаването е разпознаваем авторски радиопродукт с 57-годишна история, а и от дълбокото си уважение и респект към работата и професионализма на Тома Спространов, наш колега, учител и приятел", казват от радиото.

В "Споделено" Августина Петкова, която е музикален редактор и тонрежисьор с богат опит, ще ни предлага всяка седмица два часа с любима музика на любими изпълнители. 

В първото издание на предаването ще гостува Борис Илиев, музикант и певец с красив тембър, който впечатлява меломаните. Той ще представи композицията "Слънце ти,аз луна" , която създават заедно с Вида Пиронкова.

"С Борис Илиев ще продължим да споделяме незабравими моменти и мечти и в рубриката „Музикален блиц”, а отговорът е само с песен", разкрива още водещата Августина Петкова.

Във втората част на "Споделено" слушателите ще могат да чуят любопитни, неразказани истории в рубриката "Зад кулисите".

"На финала на неделната ни споделена среща ще празнуваме рожден ден с легендарни световни музиканти в рубриката 

"Happy birthday", споделя още водещата Августина Петкова.