SPIKE Bulgarian Music Showcase събира световния музикален бизнес в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:42, 11.05.2023

Пловдив е музикалната бизнес столица на България с най-голямата българска шоубизнес конференция SPIKE Bulgarian Music Showcase, която ще се проведе в града под тепетата  на 25, 26 и 27 май 2023 г. В това издание интересът от музикалните и бизнес среди е огромен и за конференцията в Пловдив пристигат над 220 участника, от които над 40 делегати, висок ранг музикални специалисти от цял свят – включително от Канада и Япония.

"И ако миналата година, когато за първи път поставихме България на световната музикална шоукейс карта и този формат беше напълно непознат, днес знаем че това е форум, който  комбинира изпълнения на живо от музиканти с дискусии, образователни програми и нетуъркинг с международни делегати от бранша. Тяхната експертиза покрива широк спектър от важни понятия за музикалната индустрия, включително букинг на артисти и менажиране, регистрация на авторски права и отчисления, лицензиране на музика, синхронизация и дигитални технологии", казват организаторите. 

Както и в първото издание на конференцията, през деня дискусионните панели ще се провеждат в Дом на културата „Борис Христов“, а вечерите пет елитни пловдивски сцени ще приютят богатата като стилове и националности музикална програма.

На 25, 26 и 27 май 2023-та следете програмата на Rock Bar Download, Бар FabricTemple Bar, Безистена и Римски стадион, защото там ще са изявите на всички български и международни артисти, участници в SPIKE Bulgarian Music Showcase. Пълният график и имена ще намерите на сайта spikeshowcase.com и в социалните медии на форума.

В музикалната програма ще се включат Time Jugglers (BG), Bara Jonson&Free (SE), Bad Skin (CA), Dantchev-Domain (BG), Richard Zalai (HU), Antikvariniai Kašpirovskio Dantys (LT), Saki (JP), Fabricio Cammarata (IT), Oliver Lord (UK), Desperate Daughters (BG)q Gabe The Real (CA), Leond Berlin (DE) и много други. Както дискусионните панели, така и клубните вечери са напълно безплатни за посетители!

Създателят на SPIKE Bulgarian Music Showcase Боян Пинтър споделя: „През тази година, спрямо предишната, има четворно увеличение на регистрацията на делегати и повече от трикратно увеличение на заявките за участие от артистиНие приемаме, че това е знак от музикалната и професионалната общност за голям интерес към форума и възможностите, които той дава за комуникация между хората в музикалният бизнес и образователната функция, която има“. 

Тази година, основната дискусионна програма на конференцията се фокусира върху процеса на студийната продукция, мениджмънт, продуциране на музикални фестивали, дигитална дистрибуция, управление и експлоатация на права, презентации на компании и услуги и кръгла маса с дискусии за хеви метъл музиката. Любопитно е, че тази година, световният музикален елит, който идва в Пловдив, слага специален акцент върху темата за психичното здраве и зависимостите в музикалната индустрия. Ще говорим детайлно и за начините за увеличаване на приходите за развиващите се артисти и музикални лейбъли. 

Очакват ни и срещи с тотални музикални легенди! 

В Пловдив пристига Lennart Östlund – саунд инженер в в Polar Studios, който е музикален продуцент на албуми на ABBA, Led Zeppelin, Roxette, Chic, The Rolling Stones, Rammstein и много други На SPIKE Bulgarian Music Showcase сме горди да посрещнем и Edward Bicknell - легендарен мениджър на артисти, като Dire Straits, Gerry Rafferty, Roxy Music, Brian Ferry. Букинг агент, мениджър на легендарната агенция William Morris в Ню ЙоркЗа втора поредна година, с нас ще бъде и най-влиятелната дама на канадската музикална индустрия - Sandy Graham.

 SPIKE Bulgarian Music Showcase е част от Програма Наследство на Пловдив - Европейска столица на културатаSPIKE Bulgarian Music Showcase е подкрепен Drive Foundation Canada, Believe Music, Ara / Diapason, EMG Canada, Horus Music, PanHarmony и Blue Hills Events.