Спектакъл “Опера в танц“ разказва за съдбата на знакови героини

  • от PlovdivTime
  • 12:26, 20.03.2023

Държавна опера-Пловдив кани на спектакъла „Опера в танц” по шедьоврите „Травиата”, „Мадам Бътерфлай”, „Тоска” и „Норма”  на 25 март и 29 април от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов”.

Балетни и оперни солисти си партнират,  за да представят съдбата на знакови оперни героини като символ на женска отдаденост през погледа на хореографа Мариана Кънчева.

„Къде свършва Дивата, поставена на пиедестал и къде започва жената - обикновена, незабелязвана, но и извор на вдъхновение?”, спектакълът търси отговор на този въпрос.

Чрез танц и най-красивата музика от оперните шедьоври в изпълнение на Таня Иванова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова, Вера Гиргинова, Виктор Кръстанов и Георги Султанов с оркестъра и хора на Операта се проследява драматургичната есенция на либретата, водещи героините към смъртта като избавление.

В хореографския разказ участват балетните солисти Александра Савова, Аполин Лажоа, Федерика Сколла, Фуми Пенчев, Амедео Джунта, Антонио Ескобар, Алфред Яго, Диан Райчев, Артем Шошин и Сам Даруел.

Диригент е Лучано ди Мартино.