Звездно трио представя нов музикален шедьовър в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:30, 12.02.2020

Четвъртият музикален шедьовър на д-р Милен Врабевски гостува в Пловдив на 22 февруари от 20 часа на сцената на Драматичния театър. В проекта Intelligent Music Project, продуциран от небезизвестния лекар и бизнесмен, са включени легендарни музиканти, като Саймън Филипс (Toto), Карл Сентънс (Nazareth), Ричард Грисман (River Hounds), Джон Пейн (ex-Asia) и Джоузеф Уилиямс (Toto). Те са оставили своя несравним почерк върху 12-те нови композиции на д-р Милен Врабевски.

В Драмата ще бъдат представени албумите  “Life Motion”, който излезе през януари 2020 г., и “Sorcery Inside”, който бе издаден в навечерието на Коледа през 2018 г.  Към звездното трио ще се включат и известни български музиканти - Стоян Янкулов – Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол и Самуел Ефтимов.

Световноизвестният барабанист и автор на музика Саймън Филипс участва в записите не само на барабаните, но и като музикален копродуцент, заедно с д-р Врабевски и Иво Стефанов. Групата на Саймън Филипс, сформирана от него в Лос Анджелис веднага след поканата за участие в проекта, оставя своя почерк в парчетата от целия албум. Записите са направени през есента на 2018 г. в Brotheryn Studios в Калифорния от Саймън Филипс и Ърнест Тибс (барабани и перкусии), Джеси Зибенберг (китари, вокали) и Дейв Палмър (клавири).

“Sorcery Inside” съчетава в себе си химията и богатата и многопластова стилистика на всички предишни албуми на IMP (I-III) с акцент върху китарите и мелодичното прогресив звучене. Запомнящите се мелодии и динамичните рифове елегантно допълват страхотните вокали на Пейн, Уилямс, Сентънс и Грисман.