Соня Йончева се завръща на пловдивска сцена за Opera Open

  • от PlovdivTime
  • 10:14, 12.06.2020

Българската прима Соня Йончева, която покори света, се завръща в родния си град Пловдив за вълнуваща среща с публиката на Античния театър.

Йончева ще разпери глас над Пловдив на 25 август, съвместно с оркестъра на Опера Пловдив.

Звездата на Соня Йончева блести на сцените на Метрополитьн опера, Кралската опера Ковънт Гардън, Ла Скала, Баварската опера, Берлинската опера, Виенската и Парижката опери. Партнира си с артисти от ранга на Пласидо Доминго, Дмитрий Хворостовски, Стинг, Йонас Кауфман, Томас Хемпсън, Антонио Папано.

Богатият й репертоар се разпростра от Барока до творби от Моцарт, Чайковски и Пучини. Българката е единственият артист в историята на Метрополитьн опера, който в един сезон участва в три спектакъла, всеки един от които предавани на живо в 2000 кинотеатри по целия свят.

Kоментари

коментар
Магдалена Басмаджиева
16:31, 12.06.2020
Отговор

Чудесно! Бях на първото й представяне на Античния театър преди доста години.Тогава прохождаше,но си личеше,че ще стане артист от голяма величина.

коментар
Иван Борисов Шалев
15:58, 12.06.2020
Отговор

Имах късмет и голямото удоволствие да слушам Соня Йончева по БНР преди няколко дена вечерта, вероятно в предаването "Каста Дива", мисля че бе запис на операта "Травиата". Мислих, че пее Мария Калас, чудих се само кои са тенорът и баритонът. Приятна бе изненадата за мен, когато накрая съобщиха участващите певците и Соня Йончева всред тях. Наистина чуден и красив глас! 12.06.2020 г., Варна