Соня Йончева само с един концерт в София

  • от PlovdivTime
  • 17:15, 26.03.2023

Оперната звезда Соня Йончева ще има само един концерт в София в навечерието на  Великден - на 12 април в зала „България“, на който ще представи бароков репертоар. Второто шоу се отлага за лятото, защото спешен ангажимент съкращава престоя ѝ в родината, съобщиха организаторите.

Сумите за закупените билетите за втората дата –15 април се възстановяват по следните начини: закупените онлайн билети се възстановяват по банковата карта, от която е направено плащането; закупените на каса билети се възстановяват само на касата, на която е направено плащането, като се възстановява сумата на целия паричен превод. Почитателите на Йончева, които желаят, могат да си закупят билети за същия рецитал, но на 12 април 2023 г. от 19.30 ч.

Соня Йончева ще спази обещанието да изнесе още един концерт за българските си почитатели. Тя се връща в родината на 31 август.

На сцената на Летния театър във Варна световноизвестното сопрано ще изнесе Оперна гала с арии от популярни опери като „Травиата“, „Норма“ и „Тоска“. Спектакълът е продуциран от Държавна опера – Варна и е с участието на Валентина Куцарова , мецосопран, Милен Бойков, тенор, Пламен Димитров, баритон и басът Ивайло Джуров. Диригент е Кръстин Настев, а режисьор Сребрина Соколова.

Билети за концерта вече се продават на касите на Варненската опера, Фестивалния и конгресен център и в сайта на Eventim. 

„Щастлива съм, че ще бъда част от тази Оперна гала с талантливи български колеги. Благодаря за поканата на директора на операта Даниела Димова, която ме покани да гостувам във Варна. Радвам се , че първата ми книга, озаглавена „Петнадесет огледала“, ще има премиера първо в България и то точно преди Великден, на концерта в София“, споделя Йончева.

Звездата ще има автограф сесия след концерта в зала „България“, където ще разпише на почитатели новия си албум „Куртизанката“, издаден от личния ѝ лейбъл  SY11 PRODUCTIONS, и книгата, посветена на любимите ѝ оперни героини - „Петнадесет огледала“. Среща с почитатели и представяне на диска и книгата ще има и след концерта в Летния театър във Варна на 31 август.