Соня Йончева: Излизам на сцената като пловдивчанката Соня, която иска да ви попее

  • от Мария Луцова
  • 14:00, 24.08.2020

„Този концерт е много специален за мен. На сцената ще изляза не като оперната прима, а като пловдивчанката Соня, която иска да ви попее“. С тези думи световноизвестното сопрано Соня Йончева анонсира концерта си утре вечер на Античния театър от 20:30 часа.

За да достави наслада на почитателите си, Йончева е избрала разнообразен репертоар от оперна класика до популярната българска песен „Замълчи, замълчи“ от филма „Любимец 13“. Заедно с нея на сцената ще излязат специализантът от Миланската скала Божидар Божкилов и братът на певицата Марин Йончев. Оркестърът ще дирижира пловдивчанинът Найден Тодоров.  

„Всичко в този концерт ще е шампанско - Соня Йончева, Античният театър и оркестърът на пловдивската опера, който в изключителен. Ще видите Соня в една различна светлина“, каза Тодоров.

Заради огромния интерес от днес организаторите пускат още 200 билета при спазване на всички санитарни изисквания.

Концертът на Античния театър се организира и финансира изцяло от оперната прима. То е личен подарък към пловдивчани и почитателите ѝ. За да го реализира, се е наложила намесата на външните министри на България и Италия, както и на министъра на културата Боил Банов, които са осигурили коридор на световноизвестната ни певица, без да се налага карантина и други ограничения.

Kоментари

коментар
Надежда Димитрова Славова
15:51, 24.08.2020
Отговор

Успех, скъпа Соня!!!! Прекрасна инициатива!!!????❤????????????????????????????????????????