Снежана Фурнаджиева празнува 70-годишнина с изложба в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:23, 26.10.2022

Снежана Фурнаджиева открива юбилейна изложба на 2 ноември от 18 часа в галерия „Аспект”. В навечерието на нейния 70-и рожден ден първата дама председател на Дружеството на пловдивските художници ще представи живописни творби.

В настоящата експозицията художничката ще представи разнообразни по формат платна, комбинация от ретроспективни елементи и нови търсения, свързани с динамиката на днешния ден, като преобладаваща част от тях са рисувани специално за изявата ѝ в „Аспект“. Зрителят ще може да се наслади на експериментите и с различни форми, които, както авторката сподели, дават още повече свобода и същевременно повече интимност на картините.Затова и платната са своеобразна компилация от ретроспективни елементи и нови търсения, свързани с динамиката на днешния ден.

Като част от голямото юбилейно събитие на Снежана Фурнаджиева, ще бъде и официалното връчване на ключа за новия дом на  Дружеството на пловдивските художници, плод на дългогодишна работа и битки от страна на авторката, от кмета на район „Централен” Георги Стаменов.

Събитието стартира официално в 18 часа, а изложбата може да бъде видяна в залите на галерията  от 2 до 22 ноември.