След “Войната на буквите“: Теодора Духовникова и Захари Бахаров идват с премиера в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 14:01, 20.01.2023

Теодора Духовникова и Захари Бахаров си партнират в спектакъла "Това не го казвай!", който гостува на 8 април от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов". Режисьор е Явор Гърдев. Френската пиеса на Саломе Льоруш е с три номинации за наградата "Молиер" през 2022 г. за най-добра комедия, най-добър актьор в частен театър, най-добър автор.

Двамата актьори, които си партнират и в сериала на БНТ "Войната на буквите", ще изиграят спектакъла премиерно на 16 март във Варна и дни по-късно ще се изправят пред пловдивската публика.

"Въпреки че приемаме за даденост словото да е свободно, има неща, които вече не могат да бъдат казани. Особено в отношенията между мъжа и жената. Те обаче си казват всичко. Двама герои с адски характери. Той е без скрупули, провокира и не си мълчи. Тя е без филтър, нахална и надменна. Те се обичат, но прекарват по-голямата част от времето си в спорове и противоречия. Пари, политика, пластична хирургия, социални мрежи… Темите са безкрайни, какъвто е и спорът, защото никой не отстъпва от позицията си.

„Това не го казвай!“ е една комедия от диалози в свободен и нестандартен тон. Репликите са остри, но едновременно с това и смешни… Защото са истина. И защото присъстват в живота на всяка една семейна двойка.

„Това не го казвай!“
Автор: Саломе Льолуш; Участват: Теодора Духовникова и Захари Бахаров; Режисьор: Явор Гърдев; Сценография: Свила Величкова; Превод: Снежина Здравкова; вуков дизайн: Генадий Иванов; Светлинен дизайн: Стефан Н. Щерев

Фотография: БНТ