Шведите Amon Amarth са третият хедлайнер на Hills of Rock в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:01, 16.05.2024

Шведските супергерои – викингите от Amon Amarth, са третата група хедлайнер, кояго ще забие на 27 юли на фестивала Hills of Rock на Гребната база в Пловдив. Те се присъединяват към групите КoЯn (25 юли) и Bring Me The Horizon (26 юли). 

Основани в Швеция през 90-те, за три десетилетия Amon Amarth изковават изключителна дискография от гръмотевични, метъл химни, богати на магически образи от историята, фолклора и културата на викингите. Групата е сред най-обичаните метъл изпълнителни в цял свят, включително и от феновете у нас. Amon Amarth имат дванадесет албума и хиляди концерти зад гърба си, оглавявали са едни от най-мащабните музикални фестивали по света и имат огромен брой почитатели. След впечатляващия си концерт в София миналата година, Amon Amarth се завръщат у нас като хедлайнер на Hills of Rock.

Combichrist се качват на сцената преди Pain и с тяхното включване се финализира програмата за Ден 3 на основната сцена за тазгодишното издание на фестивала. Норвежко-американската адска агротек машина Combichrist е забила дълбоко корени в хардкора и техно метъла, носи щипка EDM и разпознаваемите изпепеляващи гневни вокали на своя основател и фронтмен Andy LaPlegua. Добре познат на българската публика, секси електро-индъстриълът на Combichrist идва с последното си EP, излязло този март, с предизвикателното заглавие „Violence Solves Everything Part II”.

Американската банда Frail Body са откриващата група на втория фестивален ден. Точно преди Ghøstkid, триото от Илинойс се качва на сцената на Hills of Rock като абсолютни лидери съвременния screamo жанр. Frail Body са ярък пример за това как позабравеното метъл течение е в подем и не спира да еволюира и процъфтява, за да го видят всички по света.

Пълната програма на основната сцена на Hills of Rock по дни:

25 юли, четвъртък
Me & My Devil, Loathe, Spiritbox, Skindred, KOЯN

26 юли, петък
Frail Body, Ghøstkid, Baroness, Imminence, Bring Me The Horizon

27 юли, събота
Massive Wagons, Combichrist, PAIN, Suicidal Tendencies, Amon Amarth

В седмицата с новината за последното голямо име на Hills of Rock, идва и анонс от съществено значение за цялата музикална общност в България. Fest Team и техните партньори от Joker Media Rental споделят, че и у нас вече може достойно и с адекватно техническо обезпечение да посрещнем и най-голямата световна звезда. В България вече е налична единствената за цяла Югоизточна Европа професионална сцена с внушителен покрив Eurotruss PR15 PRO. 680 кв. метра обща площ, обща широчина от 34 метра, дълбочина 20 метра и височина на покрива от почти 20 метра. 

Лятото с десетки концерти тепърва предстои, а това революционно допълнение към музикалната сцена у нас несъмнено ще отвори нови възможности за артисти и публика, позволявайки ни да бъдем домакини на незабравими изпълнения от световна класа.

 Hills of Rock е на 25, 26 и 27 юли. Тридневни и еднодневни билети за фестивала има в мрежата на www.ticketstation.bg и в магазини На Тъмно.

Hills of Rock се организира от “Фест Тийм” ООД, част е от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.