Шествие на актьори от всички трупи за откриването на пл. “Театрален“

  • от PlovdivTime
  • 11:22, 22.03.2024

Шествие на артисти от Драмата, Операта, Куклите и ученици от училищата по изкуства ще предшества официалното откриване на пл. "Театрален" на 27 март - Международния ден на театъра. Да се включат в процесията са поканени творци от частни трупи под тепетата. Началото е в 12 часа от двора на театъра и ще премине по главната за радост на минувачите и работещите там.

Финалната точка е площадът между улиците „Лейди Странгфорд“, „Цариброд“ и „Ангел Букурещлиев“, където в 13 ч. официално ще бъде изпълнено решението на Общински съвет на Пловдив мястото да носи името пл. „Театрален“.

"Целта е да обозначим пространството, където се е намирал Международен театър „Люксембург“ и където се е създала първата професионална театрална трупа в България. Вечерта ще продължи със спектаклите „Едип и пророците“ и „Ръкомахане в Спокàн“, а в дните на 25, 26 и 27 март билетите, закупени за тях от касата на театъра, ще са на празнична цена от 15 лв. Няма да липсва и шампанското, което ще се лее във фоайето на театъра, непосредствено след поклоните на актьорите и вашите аплодисменти. А финалната заря на вечерта ще бъде дългоочакваното откриване на ресторант “ТеатъРа” от 21.00 часа в двора на театъра, където ще можете да опитате авторски коктейли посветени на спектакли от репертоара на Драматичен театър-Пловдив в компанията на Едит Унджиян и Георги Зайков, които ще се погрижат за музикалното ви настроение", канят от театъра.