Шедьовърът “Лешникотрошачката“ омагьосва Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 17:38, 06.01.2021

Празнични мигове за цялото семейство с шедьовъра на Чайковски - "Лешникотрошачката" предстоят отново на 16 януари 2021 г. от 11:00 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. 

В балетния спектакъл на Опера Пловдив магьосникът Дроселмайер сътворяват своите вълшебства край елхата. Хореографията е на Боряна Сечанова, сценографията е дело на Иван Токаджиев, а костюмите на Цветанка Петкова-Стойнова, Адриана Найденова. Репетитор е Петя Димова.

Спектакълът ще се играе при капацитет на публика от 30 % ( до 150 души в залата през ред и през място) и при пълно спазване на всички предписания за комфорт и безопасност на зрителите.

Програмата на Опера Пловдив е специално адаптирана, за да гарантира максимално здравето на артистите на сцената – за всички  участници са изработени артистични предпазни маски като част от костюмите, не са включени ансамблови изпълнения на солисти и хор, в балетните спектакли съставът е редуциран, а репетициите се провеждат на малки групи при стриктно спазване на всички предписания и вътрешни правила за безопасност.

Билети се продават на касата на Операта в Дом на културата и онлайн на eventim.bg.