“Shake That Хълм 2022“ - “Пловдив-Заедно“ завзема Младежкия хълм през август

  • от PlovdivTime
  • 15:33, 27.01.2022

8-то издание на традиционния за града фестивал “Shake That Хълм” - „Пловдив-ЗАЕДНО“ ще се реализира в периода 26 до 28 август 2022 г. на територията на Plovdiv Stage Park - Младежки хълм. Входът е свободен.

Събитието надгражда обичайния си формат, който досега беше с 3 сцени с над 40 часова програма за музика, танц и фрийстайл батъл със 100 артисти и между 3 и 4 хиляди души  публика на издание през годините, като се увеличават сценичните зони - публиката вече ще има 4 обособени пространства, участниците се увеличават и вече наброяват над 150 човека, двойно се увеличава и хендмейд формата, с предвидени над 60 участници.

Продължава традицията на богата културна програма, включително жанрове от музика, танц, приложни изкуства, но 2022 вече има специално изграден Street Culture Camp (SCC) - специално пространство за стрийт арт криейтив, който се простира на 6 хил.кв.м. - скейт площадки, графити зона и др. Целта е да се постави акцент върху стрийт арт културата -от хип-хоп и „денс батъл“ до графити и „улично“ изкуство  - музика, арт, скейт и др. SCC е и свързващото звено между участниците-начинаещи и професионалисти, идващи от цялата страна, като се предоставя приложно поле за изява и творчество, развитие на потенциала и възможностите за реализация в сферата, така необходими на сектора. SCC има и добавена стойност върху подпомагането на местните утвърдени и начинаещи творци, стимулирайки тяхното включване и приложна реализация, създавайки им средище за професионална изява и стимулиране на предприемачеството, особено  в този труден за културния сектор пандемичен период.

Всичко това е възможно и заради ситуирането на събитието в новоиздадената собствена фестивална територия на Plovdiv Stage Park.