„Сестра” открива 15-ото издание на София Филм Фест в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 15:31, 08.10.2020

Въпреки всички препятствия тази година и с известно закъснение, София Филм Фест в Пловдив започва днес. Любимата кинопанорама на пловдивчани отново ще им покаже най-доброто от световното кино. Фестивалът в Пловдив ще открие българо-катарската копродукция “Сестра”. 

Филмът на Светла Цоцоркова вече взе голямата награда на София Филм Фест. За откриването в Lucky Дом на киното в 18.30 часа ще пристигнат режисьорката Светла Цоцоркова и Светлослав Овчаров. Филмът ни пренася в малък град в България, в наши дни. Майка и двете й дъщери се борят за оцеляването си. Малката сестра е отвеяна и често си измисля обстоятелства в живота, за да й е по-интересно. Без да иска обаче, попада в капана на собствените си лъжи и разрушава стройния материалистичен свят на голямата сестра. В борбата за истината сестрите разбират истината за майка си. 

На още едно силно българско присъствие ще могат да се насладят зрителите в града под тепетата. На 14 октомври (сряда) от 18.15 часа е началото на “Шибил”. Дебютният филм на Никола Бозаджиев е създаден по произведението на Йордан Йовков. Втората половина на 19-и век – краят на Османското владичество в България. За главата на легендарния разбойник Шибил е обявена награда. Хитрият търговец Велико кехая измисля нечувана примамка за Шибил – собствената си дъщеря Рада. Шибил и Рада се вричат един в друг, като според разказвача на тази история смъртта е само праг, а любовта е вечност. 

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg. 

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер - 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв.

Във връзка с пандемията от Covid 19 са изпълнени всички изисквания за безопасност на Министерство на здравеопазването - максималната запълненост на залите ще бъде до 50%, а билети ще се продават през място.