Седемструнна китара омагьосва пловдивчани по време на традиционен фестивал

  • от PlovdivTime
  • 11:02, 11.09.2019

Един от най-изявените бразилски китаристи ще изнесе концерт в Пловдив. Той ще гостува в Дома на културата "Борис Христов" на 27 октомври от 19:00 часа, по време на традиционният китарен фестивал GUITART

Яманду Кошта е виртуоз и композитор, който оставя ярка следа на музикалната сцена като новатор и експериментатор, както в областта на китарните техники, така и в областта на съвременната музика като цяло. Той изпълнява и записва с много изпълнители, които принадлежат към напълно различни музикални стилове и тенденции. В същото време всеки път се ражда нов стил, нови звукови цветове и нюанси. И това се случва с всеки нов музикален проект, в който Яманду участва.

Музикантът свири на седемструнна китара, която е донесена в Бразилия от руски емигранти, музиканти, бягащи от червения терор на 20-те години. Този инструмент, който е почти изчезнал в своята родина, намира нов живот и подобно развитие в Бразилия и отново завладява сърцата на музиканти и слушатели по целия свят. Според самия Яманду Кошта, бъдещето се крие именно в този инструмент.