Саманта Фокс, Прешъс Уилсън и Ирина Флорин с танцувално шоу в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 18:18, 18.05.2023
Грандиозно денс шоу с хитове от 70-те, 80-те и 90-те на 20 век ще огласи Античния театър в Пловдив на 25 септември от 19.30 ч.
Шоуто „Диско Дивас“ ще събере на една сцена звездата на „Иръпшън“ Прешъс Уилсън, мечтата на всеки мъж през 80-те Саманта Фокс и българската поп-икона с най-много денс хитове Ирина Флорин, която с „Цвят лилав“, „Пътуване“, „Мога“ и „Докога“ вкара българската музика в дискотеките през 90-те години.
 
„Спектакълът ще бъде своеобразна хронологията на диско музиката от появата й в средата на 70-те години до ден днешен. Тази музика оказва голямо влияние върху клубната култура и за нас е истинско предизвикателство да създадем шоу под открито небе, което е пътуване във времето с най-големите хитове на три епохи, които и до днес са в плейлистите на всеки клуб и семейно тържество“ , съобщават организаторите от „ЮПИ Ивентс“.
 
2 -часовото шоу ще бъде подвижен дансинг, на който няколко поколения меломани ще могат да танцуват с хитовете на Саманта Фокс като „Touch Me е”, “Nothing's Gonna Stop Me Now" и "Naughty Girls (Need Love Too)" и на Прешъс Уилсън, която обещава да започне със златните "I Can't Stand the Rain" и „One Way Ticket”, които я превръщат в диско кралица с групата Иръпшън в средата на 70-те години.
 
„Много съм щастлива , че отново ще бъда в България. Спомням си първото гостуване на „Слънчев бряг“ с групата на фестивала „Златният Орфей“, където имахме рецитал. Беше много емоционално. Бяхме отвъд Желязната завеса и очаквахме да видим хора с униформи, сковани от страх. Ние срещнахме усмихнати, гостоприемни българи, които знаят как да се забавляват“, споделя Прешъс Уилсън.

Саманта Фокс добавя: “Нямам търпение да посетя Пловдив и да танцуваме заедно! Подготвила съм нова програма специално за шоуто в Античния театър.“
 
За Ирина Флорин участието в „Диско Дивас“ е привилегия.
 
“Да бъда на една сцена с певици, които имат по няколко хита в ТОП 10 на Великобритания, е чест. Диско музиката е повлияла и влияе на много световни музиканти. Има ли човек, който да не е танцувал на „Touch Me е” или „One Way Ticket“, казва българската певица.