Sabaton с песен за България в новия си албум

  • от PlovdivTime
  • 09:38, 07.10.2021

Sabaton –скандинавската пауър метъл банда,хедлайнери на Hills of Rock`2022, изпратиха лично съобщение към българската публика. Част от кампанията за новия им албум „The War to End All Wars”, който предстои да излезе догодина, включва и видео поздрав от вокалиста Joakim Brodén и басиста Pär Sundström.

В него музикантите с удоволствие си припомнят първия концерт на SABATON в България през 2009 и обещанието, което oт тогава често дават на българските си фенове – да напишат песен за страната ни.

Неведнъж Sabaton и българската публика са засвидетелствали взаимната си лоялност и респект. Неслучайно групата е една от най-желаните в списъка за фестивални участници и избор на Fest Team за хедлайнер на третия ден на Hills of Rock`2022 . Най-после тези двупосочни приятелски емоции ще получат искрено валидиране с песен за България. Парчето носи заглавието „The Valley of Death” и е деветата песен от албума, който излиза заNuclear Blast на 4 март 2022. „TheWar to End All Wars”съдържа 11 песни и е продължение на предишния албум на Sabaton “The Great War”. Албумът се фокусира върху зверствата, чудесата и събитията около Първата световна война, умело разказани от шведите.

Бандата вече обяви и мащабно турне в подкрепа на албума –„TheTourToEndAllTours“, което ще мине и през България на 23 юли, в третия фестивален ден на Hills of Rock`2022.

Hills of Rock`2022  се организира от “Фест Тийм” ООД с подкрепата на Фондация Пловдив 2019.