С премиера: Кукленият театър закрива “Месецът на: Джани Родари“

  • от PlovdivTime
  • 13:41, 25.10.2020

Държавен куклен театър - Пловдив закриване фестивала "Месец на: Джани Родари" с предстоящата премиера на 31 октомври на спектакъла "Кученцето, което не можеше да лае" по Джани Родари.

Режисьор на представлението е Веселин Бойдев, сценограф е Христина Стоилова, музиката е дело на Иван Гърбачев. Участват актьорите  Даниела Тенева, Димитър Николов, Наталия Василева, Румен Караманов.

"Кученцето, което не можеше да лае"  е музикална, тъжно-смешна приказка за едно съвсем малко кученце, оставено в торба, насред големия и непознат свят. Без да има кой да го научи как се лае, то тръгва по своя път. Очакват го толкова много срещи, приключения, игри, опасности и изненади преди да „запее“ своята радостна песен със своя собствен, кучешки лай.

Премиерата е последното представление от фестивала "Месец на: Джани Родари", който се провежда от 1-ви до 31-ви октомври в ДКТ - Пловдив.

В рамките на фестивалния месец с представления по Джани Родари на пловдивска сцена гостуват куклени театри от цялата страна, провеждат се творчески работилници за деца, специална "работилница за родители", водена от детски психолог и логопед с фокус върху въображението в детска възраст, както и три конкурса за деца - за приказка, стихотворение и рисунка.

Победителите от конкурсите ще бъдат обявени на 31.10. Освен това във фоайето на Държавен куклен театър - Пловдив ще се открие изложба на рисунките, участвали в конкурса. Те ще се предлагат на символична цена за благотворителна кауза през цялата седмица след приключване на фестивалния месец.