С папаха и лампата на Аладин Зико изпрати участници от фолклорния фест

  • от PlovdivTime
  • 11:35, 29.07.2022

Изключително атрактивната грузинска шапка - папаха, кацна на главата на кмета Здравко Димитров,  като специален дар от грузинските участниците в Международния фолклорен  фестивал.

Това се случи на традиционната среща в актовата зала на Общината,  преди закриването на форума от 20:00 часа на Античния театър тази вече.

С характерна за народа си шапка дариха и атрактивните  бразилци, които пяха и танцуваха за присъстващите . Те подариха и традиционната декоративна виола.

Турците изненадаха домакина си с лампата на Аладин, а ръководителят на групата потърка повърхността, за да обясни, че с нея се сбъдват  желания.  Румънците бяха подготвили национално питие, албуми и диск с изпълненията  си.

Зико им благодари  и ги изпрати с думите, че винаги са добре дошли в най-стария жив град в Европа, който държи на културата.

„Най-важното е, че фестивалът се завърна след 2 години , които  не се състоя заради пандемията. Пълният Античен театър показа любовта на пловдивчани към форума. Но и към вашите култура”, заяви зам.-кмета Пламен Панов .