Операта в Пловдив ни облича в японски кимона

  • от PlovdivTime
  • 19:10, 24.01.2021
С музика, поезия и танц "Опера Бутик" представи портрет на издателя, преводач и общественик Манол Пейков. В уютната камерна атмосфера на формата, той изпълни песни от Ариел Рамирес, Висоцки, Васил Найденов, Ленърд Коен и др. белязали различни периоди в живота му, които сподели в откровен разговор с водещата Лили Бързева.
 
Балерината и ръководител на балетната трупа Марияна Крънчева представи танц по собствена хореография, създадена специално за събитието по музика на Ариел Рамирес. Пианистът Иван Бошев отбеляза рождения си ден на сцената на Опера Пловдив, заобграден с приятели и любимата музика.
 
Следващите срещи в "Опера Бутик" са на 17-ти февруари с темата за японските традиции, разговор с режисьора Нина Найденова и любимите арии и дуети от операта "Мадам Бътерфлай" в изпълнение на солистите на Опера Пловдив.
 
Първите закупили билети имат възможност по желание да бъдат облечени с автентични ЯПОНСКИ КИМОНА - оригиналните костюми от спектакъла.
На 20- ти февруари на сцената на Опера Пловдив ще звучат любимите руски романси в изпълнение на Крум Гълъбов, Евгения Ралчева и Елена Чавдарова - Иса.