Румен Бояджиев-син и диригентът Найден Тодоров вдъхновявят децата на Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:59, 22.11.2021

"България в музика" - симфонична поема "България" по Румен Бояджиев- син, пловдивчани и гости на града могат да чуят в Културен център „Тракарт“ на 23 ноември от 18 ч. Събитието е организирано от Къща за музикални вълшебства „Дивизи“.  Това е интерактивна музикознайница - среща с композитора Румен Бояджиев - син и диригента Найден Тодоров.

"България в музика" ще се проведе в зала "Тракарт" при спазване на противоепидемичните мерки, като за всички лица над 18г се изисква зелен сертификат, за да присъстват. Водещ ще е Диана Петкова.

Проектът БГ БРАВИСИМО, организиран от Къща за музикални вълшебства „Дивизи“ и подкрепен от НФК - програма "Публики"21 - "Творческа намеса в дигитална и публична среда" е симбиоза между концертна и образователна дейност с цел формиране на детска аудитория в активна и образована публика.

Постоянната група участници са деца на възраст 5- 12г. Те ще имат шанса да присъстват на шест интерактивни концерта – всеки на различно място в гр. Пловдив и посветен на творчеството на различен български композитор. Участници в концертите са изявени български творци, които ще могат да общуват активно с публиката.

Проектът ще завърши с фестивален концерт с програма изцяло от българска музика, в изпълнение на децата, участвали в събитията.