Райна Кабаиванска представя Гала на артисти от 21-вия си майсторски клас в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:47, 28.09.2021

Голямата оперна прима, невероятната Райна Кабаиванска представя Гала концерт на артисти от 21-вия си Международен майсторски клас в Нов български университет. Концертът носи името BELCANTO и е под диригентската палка на  Найден Тодоров и с участието на Оркестъра на Опера Пловдив. Датата е 28.09.2021 г., вторник, в 19:30 ч.

Поради неблагоприятната метеорологична прогноза, Гала концертът "БЕЛКАНТО" - Оперна гала с международните таланtи от XXI Майсторския клас на Райна Кабаиванска в НБУ на 28 септември, ще се проведе на закрито в Дом на културата "Борис Христов", вместо на Античен театър, както беше обявено. Началният час остава 19:30 часа!

Всички закупени билети важат без презаверка.

Концертът ще се проведе при спазване на всички действащите противоепидемични мерки за провеждане на събития в закрити пространства."

Райна Кабаиванска завършва оперно пеене и пиано в Консерваторията в София. Печели стипендия, заминава за Италия и става най-виртуозното belcanto на света – триумфира в Нюйоркската опера „Метрополитън“, Миланската „Ла Скала“, Виенската опера, Арена ди Верона, Болшой театър, Ковънт Гардън, Карнеги хол, Националната опера в София….

Пет пъти е обявявана за най-популярна личност и два пъти за музикант на годината в Италия. И разбира се – почетен гражданин на Бургас. През 2000 г. Венеция я дарява с Голямата награда „Един живот, посветен на музиката“. Президентът на Италия я прави Кавалер на ордена на Италианската република за гражданска доблест и за изключителен принос в изкуството.

През 2001 г. тя основава Майсторски клас в Нов български университет в София, за българо-италианския й проект „Райна Кабаиванска представя свои студенти на международна сцена“. А Фондацията „Райна Кабаиванска“ дава стипендии на надарени певци в България и чужбина.

Гала концертът на 28 септември в Пловдив ще представи артисти от 21-вия Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет.