Радио Пловдив и Биг бенд “Пловдив“ празнуват рожден ден на Античния театър

  • от PlovdivTime
  • 16:41, 28.09.2020

Радио Пловдив и Биг бенд "Пловдив" ще отбележат заедно рождените си дни на 2 октомври в 19 часа на Античния театър. Празникът за 65 години Радио Пловдив и 20 години Биг Бенд "Пловдив" ще е с вход свободен с безплатни покани. Те могат да бъдат взети от  Билетния център пред общината, Туристическия информационен център на площад "Римски стадион", както и в Радио Пловдив.

Радио Пловдив, което е част от Българското национално радио, прозвучава за първи път в ефир през 1955 г. То е независима медия, отстояваща ежедневно свободата на словото и мисълта, медия, която информира обективно и честно слушателите и посредничи в диалога между институциите на демократичната държава и обществото. Екипът е колективен носител на наградата “Пловдив” за журналистика, както и наградата на БНР "Сирак Скитниик". 

"Big Band Plovdiv" е създаден в началото на 2000 г. Изцяло съставен от професионални музиканти, бендът е музикалната емблема на Пловдив. Основател и ръководител на оркестъра е Николай Гешев. Лесно разпознаваем, темпераментен на сцената и много обичан от своята възторжена публика - така най-кратко може да се опише присъствието на Биг Бенда. В годините на своята дейност е осъществил множество концерти из цялата страна. Участник в джаз фестивали, музикален домакин на тържествени церемонии, неизменен участник във всички значими национални чествания в Пловдив. Това са само част от проявите на Биг Бенда. Оркестърът има осъществени множество проекти с почти всички изявени джаз и поп изпълнители в България.

Концертът се осъществява  със съдействието на Община Пловдив, ОИ "Старинен Пловдив" и Фондация "Пловдив 2019".