Работилница за свещи във винени чаши отваря врати в Стария град за ден

  • от PlovdivTime
  • 16:05, 21.11.2021

Работилница за свещи във винени чаши ще бъде отворена в събота, 27 ноември 2021 г. от 12:00 ч. до 14:00 ч. в Резиденция "Тракийски стан ". Събитието, организирано от Свещи "От Любов" и Фестивал "Дефиле на младото вино", очаква пловдивчани да творят заедно и да се забавляват.

Като част от програмата на "Дефиле на младото вино" ще си изработим свещ във винена чаша, имитираща любима ароматна напитка. Водещ ще е Тихомир Спасов, майстор по художествено леене в Занаятчийската Камара и създател на Свещи "От Любов".

Резиденция "Тракийски стан" в Стария град се намира на ул. "Пълдин" 5. Необходимо е участниците да имат наличен "Зелен сертификат". Цената е35 лв. на участник и включва всички материали , ценаотстъпка при доведен приятел и деца: 30 лв./участник.

Записванията са задължителни, за да се предвидят необходимите комплекти с материали.

Местата са ограничени.

Ще бъдат обсъдени следните теми: Как можете да рециклирате стари свещи в домашни условия;  свойства на различните восъци и аромати, методи на свещолеене и подходящ избор на материали.

Накрая всеки участник гордо ще си тръгне с една красива ръчно изработена свещ и прекрасно настроение. Работилницата е подходяща за деца над 8 г. Ако са под 8 г. може да посетят с възрастен, който да им помага. Курсът е любителски и не дава професионална квалификация.

"Дефиле на младото вино" и "Дни на младото вино" се организират от сдружение Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив. Финансира се от "Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г."