Пътуващата изложба на Вяра Антонова акостира в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 13:31, 01.11.2020

Фотографът Вяра Антонова представя  третата си самостоятелна фотоизложба, носеща тематичното име "M.A.S.K''.  Тя ще бъде отворена за посетители от 2 ноември в Дом на Културата "Борис Христов" в Пловдив. Официалният час на откриване на събитието е 18:30, а самата експозиция остава в града до 14 ноември.

В заглавието "M.A.S.K'' определено се играе с думите. Авторката прави препратка към значението ѝ - "маска".  Но допълва съкращението с "Me.And.Self.Knowledge." , което буквално преведено означава "Аз и себепознанието".

„Една тема за себепознанието. За пропуснатите възможности, вследствие на нашите вътрешни спирачки. Страховете, които сами си създаваме.
Това е моята история. Това е и историята на три различни момичета, които слагайки своята маска, улавят целта си. Това не е маска на лицемерието, или маска, зад която да се скрием”, споделя самата Вяра Антонова по повод изложбата си .

Нейният проект "Арт Обектив" ще бъде осъществен като пътуваща фотоизложба. Изкуството ще бъде изложено в три пловдивски квартала, за да може да е достъпно до повече хора. Първата ще се състои в Район Централен, втората ще бъде в район Западен, а третата - в Ж.К. Тракия.