Пролетно вдъхновение в новата изложба на Нели Ценова

  • от PlovdivTime
  • 11:13, 25.05.2022

Пролетта, като символ на вдъхновение, е представенd в новата изложба на Нели Ценова  "Пролетно". Тя ще бъде открива тази събота от 18 часа в Пловдивски Културен Институт. Куратор на изложбата е Илиян Колев.

„Пролетта носи най-хубавите дарове в нашия живот. Тя ни напомня да се събудим, да отворим очи за тихите и едва забележими красоти, които приемаме за даденост, а всъщност са най-ценни. Природата носи хармония и велика магия. Моите картини са един своеобразен поклон пред Майката природа и имат за цел да събудят съзерцателност, да ни подтикнат да се наслаждаваме на мигновената красота и да се радваме като малки деца на света около нас“, споделя Нели Ценова.

Нели Ценова е родена през 1961 година в Пловдив. Завършва с първия випуск на Художествената гимназия в Пловдив, а след това и Художествена академия в София. Работи в областта на живописта като нейният стил често определян като магичен реализъм. Нейни картини са притежание на почитатели и колекционери от България и чужбина.

„Каним всички пловдивчани и гости на града на откриването. Изложбата ще бъде достъпна за посетители всеки делничен ден от 16 до 21 часа, както и в събота и неделя от 11 до 17 ч.“, канят домакините.