Притихнал Античен театър почете Камен Чанев и аплодира началото на конкурс на негово име

  • от PlovdivTime
  • 13:52, 31.08.2021
"Гласът на Камен остава! Той спечели любовта, възхищението и нестихващите аплаузи на публиките от най-големите и престижни оперни театри по целия свят. Тази вълна от любов продължава! Днес „Гласът на Камен“ е мисията, с която започваме нещо ново. Фондация „Камен Чанев“ обявява началото на дейността по организиране на международен конкурс за млади тенори.
Първото издание на конкурса ще бъде през лятото 2022 година. И отново тук, на тази знакова сцена, в негова почит ще звучат гласовете на победителите. Под откритото небе на Пловдив всяка година „Гласът на Камен“ ще живее, ще бъде мяра за талант и посветеност на истинското изкуство", с тези думи дългогодишната спътница в живота на Камен Чанев - сопраното Таня Иванова обяви основаването на фондация и конкурс на негово име.
 
Това се случи снощи на Античния театър със знаменателен концерт с участието на големите оперни български гласове, които излязоха на сцената в знак на почит и преклонение пред таланта на артиста, който ни напусна твърде рано.
 
Притихналата публика се наслаждаваше на красивата музика, но заедно с това в очите на мнозина блестяха сълзи, особено когато на видео екран излъчваха кадри от филма "Тенор" на Десислава Шишманова и екипа на БНТ-Пловдив. 
 
Вижте снимки от събитието, което вдъхнови публиката снощи:
 
 
Фотографии: Валентина Биларева