„Присила“ на София Копола и „Старият дъб“ на Кен Лоуч тази вечер на София филм фест в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 14:52, 27.03.2024

Два филма на известни режисьори предлага програмата на София филм фест в Пловдив днес, 27 март.

София Копола ни показва гледната точка на Присила към непознатата страна на един велик американски мит – Елвис Пресли. В „Присила“ разказът ни потапя в историята за дългото ухажване и бурния брак на Елвис и Присила – от германската военна база до приказното имение в Грейсленд – е дълбоко проникновен и разтърсващо подробен портрет на любовта, фантазията и славата. Филмът получи награда за най-добра актриса във Венеция, бе и сред номинираните за „Златен лъв“. Прожекцията е в 18:30 часа.

Късният филм е поредната социална драма на майстора на това кино Кен Лоу. В „Стария дъб“ попаднаме в едноименната специална кръчма. Това е последното място, на което хората могат да се срещнат в една бивша миньорска общност, поела по пътя на упадъка вече повече от три десетилетия. Собственикът на кръчмата ТиДжей Балантайн се опитва с последни сили да задържи любимото си място, но животът се усложнява още повече от факта, че в заведението започват да се решават ожесточени спорове, особено след пристигането на сирийски бежанци, за които никой никого не е предупредил…Филмът е с награди от множество фестивали, сред които на публиката от Локарно, най-добър филм от Гент, както и номинация за „Златна палма“ в Кан. Прожекцията е от 20:45 часа.

Повече информация за програмата и онлайн резервации на kinolucky.com София Филм фест в Пловдив се провежда със съдействието на община Пловдив.