Принцеса, която отказва да бъде като другите - вдъхновяващ спектакъл с премиера в Куклен театър-Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 17:15, 04.05.2023

Премиера на спектакъла „Необикновената принцеса“ очаква пловдивчани. Тя ще се състои на  5-ти май в 19:00 ч. и на 6-ти май от 10:30 и 11:45 ч. в Държавен куклен театър – Пловдив.

Спектакълът разказва историята на принцеса Фили, която отказва да бъде като другите принцеси. Тя не иска да бъде отвлечена от змей и после спасена от принц, за ужас на своя баща - краля. Фили отказва да се промени, а вместо това избира да промени света, в който живее.

„Необикновената принцеса“ засяга проблем, познат на всяко семейство – бунтът на детето срещу изискванията на родителя. Как да приемем детето такова, каквото е, вместо да му налагаме нашите родителски амбиции? Има ли начин да намерим общ език между установената традиция и вечното търсене на нов, по-добър път? Една приказка за смелостта и решимостта да отстояваш себе си.

Драматизацията и режисурата на спектакъл са на Ева Кьосовска, сценографията и куклите – на Крум Крумов, а музиката – на Пламен Мирчев-Мирона. В ролите влизат актьорите Евдокия Енчева, Стайко Стайков и Румен Караманов.