Приказните птици и къщата на края на света на Грога гостуват в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 14:31, 08.12.2020

Галерия „Аспект” представя изложба на Иван Христов-Грога от 9 декември до 9 януари.

„В навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници по традиция представяме творчеството му. Въпреки тягостното настроение и ограниченията, наложени от пандемията от Ковид 19, ще ви дадем възможност да се насладите на новите картини на художника и да се заредите с положителна енергия, почерпена от ведрото спокойствие на твореца”, канят от арт салона.

В експозицията са включени 17 нови платна, създадени от Грога през настоящата година и предоставени от него ексклузивно на пловдивската галерия. За съжаление, възрастта оказва все повече влияние на неговата продуктивност и всяка следваща година картините са все по-малко, но в никакъв случай годините не се отразяват на прецизността и качеството, нещо, за което Грога е безкомпромисен.

Към приказните зимни пейзажи, натюрмортите и толкова харесваните от публиката портрети на птици, творецът е добавил едно различно платно, „Синята къща на края на света”, в което сюрреалистично е претворил най-актуалния проблем на годината, изобразявайки коронавируса като изгряваща (или залязваща) планета в близък план на фона на невероятно красиво звездно небе.

Изложбата ще бъде на разположение в галерията без специално откриване или вернисаж и без присъствието на автора. Всички картини ще бъдат представени и онлайн. В галерията посещенията са индивидуални и при спазване на всички изисквания за безопасност.