Приказка безкрай

  • от PlovdivTime
  • 13:01, 25.09.2016

Корейска танцьорка изпълни модерен танц заедно с трупата на театър "Атом" на Малката базилика

 

След снощната фиеста публиката не позна умората. И през втората Нощ на музеите и галериите настана стълпотворение в Пловдив. Десетки хиляди жители и гости на града сновяха от едно културно събитие на друго. Общо 140 творчески прояви за двете нощи предложи европейската столица на културата на жадните за изкуство зрители, които нахално окупираха центъра на града.

Европейската инициатива за Нощ на музеите, започнала от Берлин през 1997 г., се разрасна до космически размери в Пловдив в рамките на десетилетие. За пръв път в България градът под тепетата организира Нощ на музеите и галериите през 2005 г.

Днес фестивалът събира творци и артисти от цялата страна и от чужбина, а в културния маратон с голям хъс се включват почти всички музеи, галерии, възрожденски къщи, театри, опери, школи, ансамбли, оркестри, барове, ресторанти и ресторанти и прочее, за да се стигне и до събитията, организирани от различни обществени организации,църкви и културни центрове.

С общи усилия празникът и провеждащият се през септември и октомври Есенен салон на изкуствата се утвърждава не само като главно събитие за Пловдив, но като най-големият културен фестивал в България.