Представят сборника “Баба“ с разкази на популярни личности в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 15:35, 30.04.2024
6 текста на популярни личности събира сборникът „Баба”, който ще бъде представен на 30 април от 19 часа в Петното на Роршах. В събитието ще вземат участие Кремена Димитрова, Владислав Христов и Ина Иванова.

В книгата ще откриете историите на Ангел Иванов, Йорданка Белева, Владислав Христов, Жюстин Томс, Васил Христов, Кремена Димитрова, Ина Иванова, Димитър Стефанов, Яна Монева, Момчил Николов, Руси Чанев, Иван Тотев, Ива Колева, Боян Боев, Анастасия Събева и Силвия Недкова, посветени на разноликите баби, които белязват живота ни.

Съставител и вдъхновител на сборника е Кремена Димитрова.

"Бяхме лятото на морето, нашето, и аз за пореден път изпаднах в книжна абстиненция. Винаги тръгвам с поне две книги, но се случва да ме погълнат и да ги свърша за много кратко време, тогава изпадам в ужас как да си набавя нови, защото летуваме на места, където няма книжарници или са по-скоро такива с офис консумативи и бестселъри ала малинова боза. Та, в такава една криза открих една плажна библиотека, в която можеш да оставиш книга и да вземеш книга. Разбира се, там имаше безобразни неща, но имаше и бисери, там открих писмата на Кафка например. Та, покрай това се замислих коя е тази книга, която би се прочела и от литературно изкушени, и от хора, които иначе четат вестници на плажа. Знаех, че това трябва да е сборник, но ми бягаше темата. Защото вече се появиха доста такива, и то добри. И, еврика, идеята ме осени от само себе си! А аз израснах без баби, и това винаги ми е липсвало. И, така реших да си направя баба от разказите на 15 много талантливи автори. Плюс един мой.Между другото бях в Балчик, в Двореца", споделя тя.
 
Събитието е част от пролетната програма на Пловдив чете 2024,  Литературен салон Spirt & Spirit и е част  от културния календар на град Пловдив. Литературен фестивал Пловдив чете 2024 се реализира с подкрепата на Община Пловдив.