Представят “Контражур“ на Антина Златкова в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:44, 29.10.2022

Литературен салон Spirt & Spirit представя Антина Златкова и книгата ѝ „Контражур” на 1 ноември от 19 часа в Петното на Роршах. Модератор е поетесата Ина Иванова.

„С въображението на много пътувал човек, чийто поглед се е научил да вниква отвъд естетиката на видимото, Антина Златкова успява да хване като в капка кехлибар душевните състояния на своите герои и героини. Мъжете умеят да копнеят, но не познават телата си, жените пък обичат да са пищни и розови и често слагат от всичко в повече, носталгията е ту в сепия, ту в мъгла, реалността е сюжетмеханика на светлина и показалец и в крайна сметка е важно да се събуждаш всеки ден, дори да виждаш как морето влиза в стаята ти”, пише за книгата Емануил А. Видински.

Антина Златкова е родена 1990 г. в Монтана. Завършила е „Публицистика и интердисциплинарни изкуства” във Виена, където живее и работи – предимно зад камери. В свободното си време пътешества. Пише поезия на български и на немски. Носител е на австрийската поетична награда „Schreiben zwischen den kulturen“.  „Контражур“ е третата ѝ книга, излиза със запазения знак на ИК "Жанет 45".