Преди голямата изолация: Операта кани на концерт с творби на Моцарт, Лехар и Щраус

  • от PlovdivTime
  • 15:30, 26.11.2020

Концерт „Опера Бутик: Духът на предколедна Виена” ще изнесе трупата на Държавна опера-Пловдив на 26 ноември от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов”. Музикалното пътешествие с композиции от Моцарт, Лехар и Щраус ще се случи с помощта на солистите Вера Гиргинова, Евгения Ралчева, Марияна Панова, Август Методиев, Марк Фаулър, Момчил Караиванов. На рояла ще им акомпанират Ралица Ботева и Ния Недкова. Събитието ще се проведе при спазване на всички антиепидемични мерки и при 30 процента заетост на залата. Това обаче е последното представление до 17 декемри. 

„Уважаеми зрители, Държавна опера-Пловдив взе отговорното решение да се включи в националните мерки за ограничаване на пандемията като отмени всички свои планувани спектакли от 27 ноември до 17 декември. Убедeни сме, че по този начин ще спомогнем за вашето спокойствие и ще гарантираме здравето на артистите на сцената”, обявиха от ръководството на музикалната институция. 

В периода, когато не посреща публика, трупата ще продължи да готви празничната си програма, за да се завърне на сцена седмица преди Коледа. 

„Вярваме, че нашата публика ще има необходимостта да бъде заредена с хармония и светли мисли повече от всякога! Ние също! Бъдете здрави”, казаха още от Операта.

Така от програмата отпадат „Зад кулисите на „Баядерка" (28 ноември), „Евита" (1 декември), концерт "Виенска класика" (3 декември), „Баядерка" – премиера (2 и 5 декември), концерт на Акдемията на Госпожа Опера (12 декември). Билетите могат да бъдат върнати на касата, от която са закупени в срок до 5дакамвро или да бъдат презаверени след 17 декемвриза други спектакли на Операта на касата в Дома на културата „Борис Христов”.