Празник за почитателите на Верди на Античния, специални аплодисменти за Мичо Димитров

  • от Парашкева Иванова
  • 18:06, 04.07.2024

Гала спектакълът VIVA VERDI събра на сцената на Античен театър водещи български оперни гласове с вечното изкуство на Верди. Многобройната публика на Античен театър се наслади на сцени от оперите "Травиата", "Набуко","Макбет", "Дон Карлос", "Аида", "Фалстаф" в изпълнение на солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера-Пловдив.

Зрители аплодираха оперната прима Александрина Пендачанска в ролята лейди Макбет, Исидора Молес като Виолета в "Травиата" , Вера Гиргинова, Елена Чавдарова-Иса, Марияна Пенчева  и Марияна Панова във "Фалстаф", Таня Иванова в "Дон Карлос", Евгения Ралчева и Мария Радоева в "Набуко и "Аида". 

Солистите Кирил Манолов, Иван Момиров, Ивайло Джуров,Свилен Николов, Георги Султанов, Евгений Арабаджиев, Марк Фаулър, Александър Баранов, Момчил Караиванов, Михаил Пулиев, Борис Кучков, Николай Бачев, Владимир Ников и Август Методиев също разтопиха сърцата на публиката сред античния декор. 

Незабравимо преживяване! Удивително! Прекрасни артисти!, Прекрасно, вълшебно! Благодаря!

Това са само част от коментарите след снощната гала - вечер на OPERA OPEN, която продължи цели 3 часа, но никой от публиката не искаше да свършва. Близо 3000 души посрещнаха с аплодисменти и концертмайстора Мичо Димитров, който се пенсионира, но ще продължи да бъде част от оркестъра на Държавна опера-Пловдив.