Празник за меломаните в Пловдив - Симфония № 2 от Рахманинов с диригент Емил Табаков

  • от PlovdivTime
  • 08:49, 16.03.2021

На 19 март от 21 часа в Дома на културата „Борис Христов“ ще се състои концерт, който със сигурност ще зарадва меломаните от града под тепетата.  Публиката ще чуе музиката на  Рахманинов Симфония № 2, ми минор, оп. 27, под диригентската палка на  Емил Табаков, с участието на Оркестъра на Опера Пловдив.

Сергей Рахманинов пише своята Симфония № 2 ми минор, op. 27 през  1906–1907 г., а година по-късно тя е изпълнена за първи път под негово диригентство в Петербург, и в Москва с огромен успех.

Рецензентът от  „Руски музикален вестник“ пише: „Новата симфония е преди всичко собствено, рахманиновско, свободно проникване във вътрешния мир на човека от тънък и проникновен художник, който мисли, чувства и преживява самостоятелно. Първото и общо впечатление е, че със своето поетично настроение и художествен блясък симфонията завладява вниманието от начало до край, и при цялото разнообразие на израза, при равновесието на контрастите, обединява в себе си елементите на прелестното и трагически-страшното“.

Билети на касата на Опера Пловдив и в мрежата на Ивентим.