“Поетите Live“ вдъхновява публиката в Plovdiv Event Center

  • от PlovdivTime
  • 12:49, 18.03.2023

Знаковият проект „Поетите Live” гостува в  Plovdiv Event Center на 18 март от 20 ч. Вълнуващият спектакъл, посветен на поезията, дава глас на едни от най-красивите български стихотворения, изпълнени от любими български актьори. На сцената под тепетата ще се излязат Владо Пенев, Бойко Кръстанов, Весела Бабинова, Захари Бахаров, Иван Бърнев, Малин Кръстев
и маестро Антони Дончев.

„ Поетите”  стартира през 2017 година като видео проект  с Владо Пенев, рецитиращ „Да се завърнеш в бащината къща” от Димчо Дебелянов на аерогара София.

„Основната ни цел беше да представим най-хубавите и наши любими български стихове, лишавайки ги от обичайната скованост на рецитала, с необходимото уважение към поезията и нов, съвременен прочит. Видеата, които направихме, бяха гледани от милиони зрители в социалните платформи. Това ни даде смелост да се съберем на сцена и да срещнем публиката с любимите ни стихотворения на живо в проекта „Поетите Live”. Оттогава ни е трудно да се спрем. Всяка среща с поезията и зрителите е истинско вдъхновение и ние вярваме, че дава нов живот дори на думи, писани преди повече от сто години”, разказват от екипа.

Артистите, които ще излязат на сцената на Plovdiv Event Center, са едни от най-знаковите и любими лица на проекта „Поетите Live”. Те не крият, че очакват с нетърпение срещата си с пловдивските си почитатели.