Под звездното небе на Летния театър звуча кино

  • от Анна Тодорова
  • 11:21, 02.07.2022

Плевенска филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов  завладяха публиката на Летен театър „Бунарджика” в Пловдив с едно раздвижващо душата събитие - "Светът на киното в музика".  Въпреки жегата, любителите на джаза и киното се потопиха в една друга реалност, съчетала в себе си музиката и откъси от най-знаковите филмови заглавия като "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин, Приятели, Хари Потър, Междузвездни войни, Мисията невъзможна и още много други. А няколко мелодии от най-обичаните анимационни филми, подариха на слушателите чаровно завръщане към детството.

Изкусно подбраната програма даде възможност за един съвременен прочит на киното и музиката и изследване на връзката между тях. При това,  поднесена с неподправен финес и артистизъм, на който са способни само изключителни изпълнители като Хилда и Васил Петров.

Оценен остана и факта, че цялостната постановка е организирана с достатъчно музицизъм и професионализъм, че да бъде лесно смилаема не само за меломаните.

На сцената излязоха и едни от най-добрите джаз музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов.

Мултимедията е подготвена специално от Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов.