Пловдивско певческо дружество “Ангел Букорещлиев“ отбелязва Деня на Европа с концерт

  • от PlovdivTime
  • 10:30, 08.05.2024

Пловдивското певческо дружество "Ангел Букорещлиев" кани на концерт по случай Деня на ЕВвропа на 9 май от 18.30 ч. на стълбите на Каменица. Този важен за европейската история ден се отбелязва от всички 27 държави членки на Европейския съюз и е символ на мир и сътрудничество между народите.

Тазгодишната празнична програма обещава да бъде незабравима, с участието на изключителни изпълнители като Стилиян Дерменджиев, Зорница Гребчева, Мариян Стефанов и други. Тяхната музикална изява ще ни напомни за важността на мирното съвместно съществуване и културното разнообразие, което е основен стълб на европейската идентичност.

Събитието, което ще радва душите на меломани и ценители на изкуството е част от Културния календар на Община Пловдив, подчертавайки значението на културното наследство и културния обмен за развитието на обществото.

Нека заедно отбележим този специален ден в духа на мира, солидарността и обединението на Европа, превръщайки го в още едно незабравимо събитие в историята на нашия град.