Пловдивските ученици с безплатни класове по писане на истории, синопсиси за филми и ПР

  • от PlovdivTime
  • 15:55, 07.05.2021

Проектът "Пространство Култура" стартира с уъркшопове и мастър класове, предназначени главно за ученици от 8. до 12. клас, но и отворени за по-широката публика. Те са организирани в два дни - на 15. и 16. май в "Петното на Роршах".

"Пространство Култура ще продължи със селекция на литературни кратки текстове, филми, заснети от ученици, и плакати. Селекцията ще бъде извършена от пловдивски творци. Селектираните творби ще бъдат показани на специално събитие, организирано на 29. май - изложба "Плакат и лого" в Капана на възпитаници на Модерна академия на изкуствата "Синдикат", публично четене на ученически творби "Литература в А4" и кино-форум "Short Teen Films" - кратки филми, създадени от възпитаници на Модерна академия на изкуствата "Синдикат". Изложбата ще се организира по улиците в Капана, а литературният и кино-форум - в Музикален клуб "Петното на Роршах".

Събитието се провежда за трети път. Организатор е Център за опит и идеи Salve, подкрепен и финансиран от Община Пловдив. Проектът се осъществява в тясно сътрудничество с пловдивски училища, "Сдружени пловдивски творци" и Музикален клуб "Петното на Роршах".

Уъркшоповете  - на 15-ти и 16-ти май, в Музикален клуб "Петното на Роршах", като са безплатни, но чрез предварително записване на мейл [email protected].



Ето и програмата:

15 май, 12-13 ч., Петното на Роршах

Workshop "Литература в А4"
Как започваме и как завършваме една история? Какво изисква сюжетът на една кратка история? Как да чуем своя собствен глас?Водещ: писателят и драматург Александър Секулов

14-15-30 ч., Петното на Роршах
Workshop:  "Short Teen Films"
Как се пише история за филм - художествен и телевизионен? Какви са възможностите на магическото "какво би станало, ако"?
Кои са основните елементи на синопсиса?
Водещи: тв журналистът Деси Шишманова, Александър Секулов

16 МАЙ

12-13.30 ч., Петното на Роршах
Workshop "Плакат и лого"
Какво трябва да включва един плакат? Какво изисква логото? Как да организираме една изложба в Капана?
Водещи:  преподавателят в АМТИИ Таня Върбева и графичният дизайнер Павел Иванов

14-15.30 ч., Петното на Роршах
Workshop "Как да организираме събитие и как да научат за него"
Какви са основните елементи на едно събитие? Кои са често допусканите грешки при организирането на събитие? Как да комуникираме едно събитие така, че повече хора да разберат за него?
Водещ: ПР специалист Анета Русковска