Пловдивският мюзикхолен театър представя “Дали е любов“

  • от PlovdivTime
  • 12:43, 11.02.2024

Мюзикхолен театър–Пловдив ще представи завладяващото представление "Дали е любов" на 11 февруари от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов". Спектакълът проследява няколко човешки съдби в рамките на един ден. Интригуващ и завладяващ разказ, провокиращ зрителите да се замислят дали това е любовта? Подплатен с 14 танцови етюда, мултимедия и с над 30 участници, спектакълът е въздействащ с мащаба на сцените и с емоционалните състояния, през които ще преминат зрителите.

В "Дали е любов" става дума за любов, но пречупена през призмата на различния поглед. Тя звучи понякога жестока, ранима, безсилна, неразбрана, изгубена, предадена, изоставена.

Този спектакъл не разчита на специалните светлинни ефекти, защото сцените са на улицата, в къщите, в други сгради на града, а там има реални образи, емоции, преживявания, развръзки, жестокост, неразбиране и отречена любов. Мултимедията пренася зрителите за секунди на различни места в града, къде се случват драматичните сцени, а танците добавят онова, което думите не могат. Този спектакъл не е само танцово-театрален, той е по-скоро емоционален, споделя публиката, която гледа премиерата през октомври миналата година.

Сценарият, хореографията и мултимедията са дело на ръководителя, хореограф и създател на Мюзикхолния театър Николай Серафимов. Режисьор е Васил Караманлиев, помощник хореограф Натали Чифлигарова, специални гости са Гергана и Диан Райчеви, Павлин Шуманов.

Спектакълът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".